- Po dyskusji i analizie dokumentu ACTA stwierdzamy, że ta umowa w niczym nie zmieni - zgodnie z opiniami prawników - polskiego prawa, także tego dotyczącego internautów i funkcjonowania internetu - powiedział Michał Boni, po spotkaniu z premierem Donaldem Tuskiem i ministrem kultury ws. podpisanie przez Polskę dokumentu ACTA.
To jaki jest sens podpisywania czegos co nie zmienia w cale prawa? :lol: Ktos tu robi Nas w niezlego wala....
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
- Po dyskusji i analizie dokumentu ACTA stwierdzamy, że ta umowa w niczym nie zmieni - zgodnie z opiniami prawników - polskiego prawa, także tego dotyczącego internautów i funkcjonowania internetu - powiedział Michał Boni, po spotkaniu z premierem Donaldem Tuskiem i ministrem kultury ws. podpisanie przez Polskę dokumentu ACTA.
To jaki jest sens podpisywania czegos co nie zmienia w cale prawa? :lol: Ktos tu robi Nas w niezlego wala....
"...że ta umowa w niczym nie zmieni(...)polskiego prawa... No, poza kilkoma niewielkimi i mało istotnymi zmianami... Ale to już nie powinno interesować polskich obywateli, gdyż są oni ciemną masą, której zadaniem jest utrzymywać i żywić rząd i kilkunastu układowych biznesmenów... A gdy te "nieistotne" zmiany uderzą w użytkowników Internetu, będzie już "po ptakach" - obywatele pojęczą, ponarzekają, a potem - jak zawsze - pogodzą się z tym i znowu dadzą nam szansę w kolejnych wyborach..." :diabelski_usmiech
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
To jest jakaś paranoja, dwa lata potajemnie spiskowali a teraz wmawiają że to nic takiego...to po kiego grzyba sie pytam były te tajniackie negocjacje???
Już zaczynają wmawiać że chcemy mieć wszystko za darmo...dlatego mamy problem z ACTA...
Osobiście nie ściągam muzyki z netu, słucham radia albo muzy na YouTube, wszystkie programy w kompie mam ori, nie tylko w firmowych ale i w prywatnych(windows,office,matlab i jeszcze kilka innych) więc niech nie bzdurzą kłamcy bo pewnie takich jak ja jest więcej....po prostu jestem przeciwnikiem inwigilacji i wszelkich ograniczeń
Przeciez nie chodzi o to co zmienia czy nie zmienia w prawie tylko o to ze bedzie agenda ktora bez sadu rozpraw sledztwa bedzie mogla blokowac co bedzie uwazala za stosowne. Czyli najpierw blokuja a potem masz sie tlumaczyc. Np: moga zablokowac to forum bo wklejamy teksty artykułów prasowych zdjecia itp.
Poza tym ACTA jest doskonałym "prawnym startem" do późniejszego wprowadzania restrykcji i zaostrzeń przepisów wobec wszystkich obywateli - nie tylko wobec internautów. A bajki opowiadane przez przedstawicieli rządu, że ACTA nic nie zmieni w polskim prawie, a dodatkowo zapewni większą ochronę i opiekę nad twórcami różnego rodzaju dóbr intelektualnych i rzeczowych...? BZDURY !!! Sam Kukiz stwierdził, że ACTA to ustawa zapewniająca korzyści wytwórniom i wielkim producentom, a zwykły twórca nie dostanie z tego nawet 5 groszy...
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
A słyszeli o chipowaniu ludzi? Następstwem ACTA?
Ja jestem KATEGORYCZNIE PRZECIWKO ACTA :!:
Tóżto jest totalne bezprawie, wszystko po cichu, za plecami obywateli naszego kraju. Boże co się dzieje?
Oby jakaś grupa kiboli albo innych zdesperowanych, niemających nic do stracenia ruszyła w Sejm.. Zero litości!
Auto-shop4x4
Klinika4x4.com
NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.
Adi, czipowac to mozna... TDI a nie ludzi :P
Juz nastepny krok do obowiazkowego GPS w samochodach i kto przekroczy predkosc ten zostanie rozstrzelany, a jego majatek zagrabiony.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Patrząc na to, co robi PO subiektywnie uważam, że jest to zakłamana partia totalitarna, mająca w obywateli, którzy ich wybrali (i tych, którzy ich nie wybierali również), patrzący jedynie na własny interes i nie zdający sobie sprawy z tego, że kiedyś (może nawet całkiem niedługo) ACTA uderzy również w nich i ich rodziny... A na razie - jestem za wypowiedzeniem rządowi I wojny cybernetycznej
Rozbroił mnie dzisiaj pan Kurski, który przyznał się, że głosował w PE za ACTA! Ale tak naprawdę to nie wiedział co to jest. Tłumaczył, że przy tysiącach ustaw w PE trudno by nieomylnym...... Napewno przy wypacie liczy co do grosza i tu nie ma miejsca na błędy..
bradley, raz jeszcze gratki
Ale nie, już są prowadzone badania (jakaś organizacja której nazwy nie pamiętam, pipa, cipa czy inne g.) nad zachowaniem chipa podskórnego, który pozwalałby ustalać pozycje człowieka, stan zdrowia itd. Czyli staniemy się po prostu marionetkami, chociaż i tak jużjesteśmy :|
Auto-shop4x4
Klinika4x4.com
jakaś organizacja której nazwy nie pamiętam, pipa, cipa czy inne g.)
uśmiałem się z tego fragmentu :lol:
wczoraj w mediach było: podejmiemy rozmowy... a dziś podjęli sami ze sobą - zero ustaleń z obywatelami i stawiają nas przed faktem dokonanym, że podpiszą. Stalinizm? Bo demokracją tego raczej nie można nazwać :!: Społeczeństwo się nie liczy, ono jest tylko po to żeby kasę dawać w podatkach i innych opłatach. Mimo ogromnego sprzeciwu obywateli, działają wg swojego chorego toku myślenia. Naród jednak tego nie zapomni :!:
Patrząc na to, co robi PO subiektywnie uważam, że jest to zakłamana partia totalitarna, mająca w obywateli, którzy ich wybrali (i tych, którzy ich nie wybierali również), patrzący jedynie na własny interes i nie zdający sobie sprawy z tego, że kiedyś (może nawet całkiem niedługo) ACTA uderzy również w nich i ich rodziny... A na razie - jestem za wypowiedzeniem rządowi I wojny cybernetycznej
popieram w całej rozciągłości!!!
powiem szczerze że zaczyna ogarniać mnie przerażanie jak widzę co się dzieje na tym świecie
...coraz większa inwigilacja...totalna arogancja władzy i nieliczenie się z ludźmi...
co do GPSa w aucie...już od jakiegoś roku taki system jest testowany i ponoć bardzo chwalony(już padam od tych kłamstw...) przez kierowców więc tylko patrzeć jak za kilka lat będzie to obowiązkowe wyposażenie samochodu...tylko poczekajmy aż wystartuje galileo, który będzie musiał zacząć na siebie zarabiać...no chyba że od razu zaczną nam chipy w d..y wczepiać...jak wtedy łatwo będzie wrobić kogoś w przestępstwo, terroryzm...
Tylko wiecie co jest najgorsze, zamkniete zostaną wszystkie strony nad którymi cięzko panować, czyli OCP, VKP, TCP, Nexiomania, PFD, Golf.pl, Vento Klub i tak dalej, dalej będą musiały być zamknietę ze względu na brak panowania nad postami, szczególnie w dużych klubach :roll:
Auto-shop4x4
Klinika4x4.com
I nie wiem co mam myśleć o tym: Sosek: Czy to prawda, że przez ACTA nie dostaniemy już części zamiennych do naszych aut, będzie trzeba kupować drogie oryginalne części?
ACTA jest dokumentem dość ogólnym, trudno więc w tym przypadku o jednoznaczne wnioski. Zdaniem Joe McNamee z European Digital Rights nie można jednak wykluczyć takiego właśnie obrotu sprawy. Zgodnie z art. 16 ust. 2 pkt. a i b porozumienia organy celne będą mogły z własnej inicjatywy zatrzymywać towary, które uznają za podejrzane. Co więcej również prywatne podmioty będą mogły wnioskować o zatrzymanie takich towarów.
Z treści art. 23 porozumienia można wnioskować, że sprzedaż każdej z części zamiennych, które nie pochodzą od oryginalnego producenta stwarza ryzyko sankcji karnych, jeżeli okazałoby się, że na tranzyt tych produktów służby celne nie wydały stosowanego zezwolenia. Jeżeli mimo takiego ryzyka przedsiębiorcy zdecydują się sprowadzać zamienniki z zagranicy, to będzie można je nabyć. Pytanie brzmi jednak, czy podejmą oni takie ryzyko?
Jeśli coś jest u nas aktem ogólnym to to oznacza problemy.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Mam wrażenie że nasz rząd nic innego nie robi jak tylko wchodzi wszystkim innym do dupy ale tylko nie własnym obywatelom :!: :evil:
W każdej dziedzinie jest to widoczne, kiedy ich kur... w końcu wywiozą na taczkach :?:
piramida, też mam takie wrażenie....ale mam pytanie: czy jak zmieni się ekipa przy korytku to myślisz że będzie lepiej :?: :? Generalnie szary obywatel się wku.....a politycy i tak mają go w d... bo ponad 10k wpada na konto plus diety więc o co kaman :?: Co w warszawce obchodzi taki piramida, lub BADYL z OCP :evil:
piramida, też mam takie wrażenie....ale mam pytanie: czy jak zmieni się ekipa przy korytku to myślisz że będzie lepiej :?: :? Generalnie szary obywatel się wku.....a politycy i tak mają go w d... bo ponad 10k wpada na konto plus diety więc o co kaman :?: Co w warszawce obchodzi taki piramida, lub BADYL z OCP :evil:
nic sie nie zmieni i to jest najgorsze bo rola polityka nie polega na tym żeby żyło się lepiej Kowalskiemu tylko aby jak najdłużej utrzymać się na stanowisku :!:
Czemu żadna partia nie wezmie się za rozwiazywanie kluczowych problemów w kraju tylko zajmują sie pierdołami typu np legalizacja marihuany itp?
Komentarz